Ze leren lessen voor het leven…… wij ook trouwens

Een workshop voor iedereen die kinderen begeleidt.

In deze workshop ervaar je het effect van een Kinder-Stoelmassage die we elkaar, over de kleding heen, gaan geven. Je leert hoe je de massage door middel van spel en/of liedjes aan kinderen kunt aanbieden, daar waar zij elkaar in de groep ontmoeten (in het gezin, op kinderopvangcentra, peuterspeelzalen, buurthuizen, basisscholen). Waar mogelijk maken we gebruik van een stoel en een tafel.

 

Kinder-Stoelmassage wordt al langer in Scandinavië toegepast. Op de Zweedse kinderdagverblijven en basisscholen is massage een dagelijks terugkerend ritueel geworden. Massage ontspant lichaam en geest. Vanuit ontspanning is er ruimte om nieuwe ervaring op te doen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat door massage de gezondheid en de sociale vaardigheid verbetert.

 

Masseren is tweerichtingsverkeer met een zender en een ontvanger. Bij onderlinge Kinder-Stoelmassage is gelijkwaardige uitwisseling heel belangrijk. Het masseren van de ander en de ervaring dat je de ander een plezier kan doen, is dan ook net zo waardevol als zelf gemasseerd worden.

 

Met Kinder-Stoelmassage willen we bereiken dat kinderen gevoel krijgen voor kwaliteit. Zowel in datgene wat zij geven als in wat zij ontvangen. Bij deze massage gaat het niet om het manipuleren van de spieren maar om het leren omgaan met aanraking. We willen bereiken dat kinderen zich bewust zijn van hun lichaam en dat zij goed in hun vel zitten. Dat ze leren hun grenzen af te bakenen en deze te beschermen en kunnen vragen om wat zij nodig hebben.

 

De workshop gaat door bij minimaal vier deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is twaalf in de praktijkruimte Heusden en vierentwintig deelnemers op de eigen locatie als de ruimte het toelaat. De workshop duurt van 10.00 – 16.00 uur. In overleg kan de aanvangstijd gewijzigd worden.

 

 

© www.mookaiet.nl © design by Made of Tape while listening to Architecture in Helsinki © M-Sphere Webdesign