Aanraking is een taal die in vijf seconden meer liefde kan overbrengen dan vijf minuten van zorgvuldig gekozen bewoordingen

Lomi Lomi massage is een massage die uitgevoerd wordt met lange, vloeiende bewegingen over het hele lichaam. Er wordt met veel olie en voornamelijk met de onderarmen gemasseerd. De hula (Lomi Lomi dans), het vloeiend bewegen rond de massagetafel, draagt bij aan een goede energiestroom.

 

Lomi Lomi is afkomstig van het eiland Hawaï. Vroeger was Lomi Lomi een tempelritueel, uitgevoerd door Kahuna´s (meesters).Tijdens een ritueel werden lichamelijke spanningen verwijderd, maar ook negatieve emoties zoals angst en woede, die gezien werden als oorzaak van ziekte. Deze traditionele massage werd doorgegeven van generatie op generatie.¬†Hawaiianen geloven dat gedachten mana (energie) bevatten. Gedachten, aanraking en ademhaling kunnen worden overgebracht naar de ontvanger. Daarom richt de behandelaar zijn gedachten op liefde, eerbied, respect en spiritualiteit. Lomi Lomi is niet alleen een fysieke maar ook een mentale, emotionele en spirituele ervaring.

 

De massage is gericht op het opheffen van blokkades in de energiestroom. Zo is er ruimte voor genezing.

© www.mookaiet.nl © design by Made of Tape while listening to Architecture in Helsinki © M-Sphere Webdesign